Thursday, July 19, 2007

Nacionalinis parkas




Parkas
Vakar apie 10 ryto dingo elektra, todel visi darbai laboratorijoje pasibaige net neprasideje. Nutarem, kad indu neplausim iki kito karto, kol dings elektra, kad turetume ka veikt.
Vakar i misija buvo uzeje vokieciai - Deividas ir Viktorija. Deividas cia savanoriauja jau metus, ortodoksu misijoj dirba kompiuteriu specialistu. O jo drauge, ka tik baigus mokykla, atvaziavo aplankyt. Jie pasiule siandien vaziuot i Nech Sar nacionalini parka ir pas krokodilus. Kadangi siandien iki pietu elektros irgi turejo nebut, mielai sutikau, nes kai daugiau zmoniu vaziuoja, pigiau parkas kainuoja (baltiesiems kaip visada taikomos baltuju kainos).
Todel 7 ryto isvykom i Nechsar nacionalini parka, matem daug zebru, nemazai gazeliu, nemazai tokiu kiskio dydzio stirnu (Dikdik arba Digdig angliskai), viena padara su iltimis (kaip is liuto karaliaus), kazkiek pauksciu didesniu, grazu vaizda i ezera is aukstai ir nudegem saulej (nes pamirsau savo krema nuo saules).
Po pietu apsilankem prie versmes, kurioje galima maudytis ir vaziavom prie Chamo ezero, kur su valtimi plaukem (du valtininkai ir motoras plukde) ziuret begemotu, krokodilu, marabu (nesu tikra del pavadinimo, bet italai taip kalbejo - juodi pauksciai dideliais pagurkliais) ir pelikanu. Begemotu tai mazai tepamatysi - tik ausys ir akys virs vandens kyso, kartais iskelia visa snuki. Krokodilu pora matem dideliu mieganciu salose, keleta mazesniu plaukiojant. Bet kaip susipazinimui su vandens gyvunija - visai neblogai.
Sake, kad prie begemoto arti plaukt ir gasdint negalima, nes jis issigandes nori apverst valti.
Taip visa diena ir praejo - bent pusvalandi reikia kratytis masinoj, kol nuvaziuoji prie ezero, o ryte kratemes dar ilgiau, nusvilau saulej, turiu tik baltus ratilus apie akis nuo saules akiniu. pasirodo, siek tiek saugo nuo UV kinietiski saules akiniai uz 3litus, pirkti cia vietoj.
Kaip as sakau, yra pigios kinietiskos prekes ir pigesnes kinietiskos prekes. Tai jei pigios parsiduoda Lietuvoj, tai pigesnes parduodamos cia. Kokybe atitinkama. Pvz pirkau prailgintuva uz 1,5 lt, tai nezinau, is ko jis padarytas ir kokio storumo laidas (stengiuos labai nelankstyt, kad nenutruktu :), bet kai pabandziau viena syki per ji pajungt spirale vaneniui virint, tai visas uzkaito, tik vanduo neuzvire. Tai stengiuos per ji dabar jungt tik mazos galios prietaisus. Bet kokiu atveju, mazai tos elektros reikia kambary, o daznai jos ir nebuna :). Kinietiski akiniai irgi nukrite arba smarkiau valant issiardo i remeli ir stiklus, gerai, kad susideda atgal, nereikia kliju :).
Tokios tad istorijos, apie pietus atsirado elektra, tai ryt kibsim i darbus laboratorijoj.
Linkejimai!






Kelias, kuriuo važiavom nacionaliniam parke

No comments: