Friday, August 3, 2007

Zebrai

Sveiki visi! 2007-08-03
Siandien apie 10:30 ryte dingo elektra, todel sustojo visi darbai. Sugrizau po pietu i universiteta isjungt purtykles, kad jei savaitgali atsirastu elektra, nesipurtytu ji be reikalo dvi paras, ir sutikau Kinfe - destytoja, su kuriuo daugiausiai dirbu. Padejau jam ir jo kolegoms susikalibruot nesiojama pHmetra, nes jei vaziavo i parka imti vandens meginiu. Paaiskejo, kad Nechsar parke pries pora dienu numire (ar nustipo, reiketu sakyti), 30-40 zebru. Del tos priezasties mokslininkai ir vyko i parka. Todel aisku, jau zinojau, ka atsakysiu, jei manes paklaus, ar noriu vykti kartu.
Parke vaziavom prie Abajos ezero, sedom i valti (laiva) ir plaukem link siaurvakarinio kranto. Matyt pute pietryciu vejas, nes i ilankas buvo sunesta galybe dumbliu, vanduo zalias zalias ir smirda, ne prasciau nei kai zydi Kauno marios. Vienoj vietoj buvo baisiai tirsta, net laivininkai issigando, ir neplauke arciau kranto, galvojo, kad nebebus vandens, tik dumbliai, ir variklis nebedirbs :). Gal ne visai taip galvojo, bet kaip bebutu.
Paemem kazkiek meginiu, manes vos neuzsupo, kazkas is tu mokslininku matavo deguonies koncentracija giliai, o vairuotojas pradejo plaukt, tai elektroda ir laida suvalge motoras. Po to visgi istrauke ta elektroda, as turejau peili, tai sutvarkem, sujungem laidukus, siek tiek aplamdytas gavosi, bet tikriausiai veiks :). Po to, kadangi as buvau balta, o Kinfe turejo fotoaparata, vyko fotosesija. Visi norejo nusifotografuoti, po to visi norejo nusifotografuoti su manim is vienos puses, su manim is kitos puses ir pan. Turejom ziuronus, todel buvo dar smagiau, kai nuplaukem prie krokodilu, nes jie krokodilais didziuojasi turbut kaip lietuviai krepsiniu, todel norejo man juos parodyti. As aisku irgi buvau nieko pries juos vel pamatyti. Si syki nuplaukem prie salos, todel matem daug dideliu krokodilu, tiesa, ne is labai arti, bet jie gulejo ne zolese ir ne krumuose, o ant plikos zemes, kai kurie issizioje (kad pauksteliai dantis israkinetu), todel su ziuronais buvo galima i juos paziureti. Taip pat vandeny kaip akmenys gulejo hipopotamai, si syki daugiau islinde is vandens, nei praeita syki, kai kurie pasisveikindami paleido vandens fontanus. Ilgai neuzsibuvom, nes jau buvo vakaras. Todel turim meginiu ir ryt tikriausiai eisim atlikt kazkokiu analiziu. Jei tik bus elektra. Nes siuo metu naudojames generatoriaus teikiamomis paslaugomis, o mieste kavinese ir parduotuvese romantiskai sviecia zvakes.
Tiek,
iki,
Dovile

2 comments:

Anonymous said...

Sveikute,
ar dar nesinori namo? Kaip sekasi laboratorijoje? Jei nesunku gal gali labes ir aparaturos fotkiu ideti dar? Tiesiog matant aplinkui tokius kaimelius ir aparatura nelabai tikisi, kad tai suderinama.
Sekmes, ir lauksiu ispudziu tesinio. Jolanta

Anonymous said...

p.s. o kaktusai ten auga? :))))