Sunday, August 26, 2007

Borena

Sveiki! Grizom vakar is Borenos, pabuvom dar vienam mieste pietuose, aplankem turgu, nors neilgai vaiksciojom, bet spejau nusvilt siek tiek saulej. Saule cia idomi - kartais nusvyli, bet rudumo per daug neigauni. Davidas laukuose pastoviai dirba, bet vis tiek nera labai rudas.
Miegojom viesbuty, vos radom vietos, nes per miesta eina kelias is Kenijos, tai visi nori nakvot. Grindys isplautos zibalu nuo visokiu parazitu, biski smirda, tai buvo baisu siek tiek is pradziu, kad blakes kokios nesukastu, bet po to isidrasinom ir net naudojomes dusu. Aplankem turgu, pirkom apyrankiu, kurias nukala pasieny su Kenija gyvenantys kalviai. Zmones cia vel siek tiek kitokie, bet labai vertina savo kultura ir save, todel neleidzia ju fotografuoti. Arba leidzia, bet reikia susimoket :). Todel dazniausiai reikia apsimest, kad fotografuoji drauga, o fotografuot jau ka reikia. Matem kupranugariu :). Cia juos zmones augina asilu vietoj - kroviniams nesti. Ir matem visokiausiu keistu pauksciu ir digdigu (tu mazu stirnu, kur cia nac parke begioja). Tik jie cia naturalus laukuose ir drasesni. Labai nustebom, kai pamatem salia kelio stulpelius (ties slaitu ir pan) ir kelio zenklus, be to uz Borenos toliau i pietus kelias asfaltuotas. Nusprendem, kad turbut del to, kad arciau Kenijos. Ir jausmas toks siek tiek panasus, kaip is lietuvos nuvaziavus i kokia Vokietija - svariau, labiau civilizuota ir pan. Tai taip ir cia is Arba Minch nuvaziavus i Borena. Aisku, skirtumas labai nezymus :).
Tai tiek, prie progos atsiusiu nuotrauku, bet atvaziavo Krishanas (vokietis savanoris) ir kitas kunigas, tai kol kas kompas bus labiau uzimtas.
Iki!
Dovile

kupranugaris

mečetė

turgus

2 comments:

Unknown said...

Sveika, dove,

Nuostabus blogas, kuris labai gerai perteiki gyvenimo Afrikoje ypatumus. Ypac patiko "pamastymai" visokiomis temomis. Dekui, kad rasai, labai smagu pavydziai paskaityti ir pasizvalgyti i egzotiskus vaizdus...

Anonymous said...

As galvojau kad jie krikscionys. Ar t amecete religinei mazumai skirta?
Valdas