Wednesday, August 1, 2007

Lietus

Sveiki, 2007-07-31

Pas mus nieko naujo, nieko ypatingo, isskyrus, kad vakar lijo dienos metu, ir apskritai, apylinkese sako, naujos upes atsirado - seniai nebuvo cia tiek lietaus, kiek siemet.
Bet ner taip baisu, kaip Kinijoj ar Didziojoj Britanijoj - gatves ir takeliai is ryto buna molini, bet vakare isdziusta. Laboratorijoj nustatinejom azota slapime - turim du meginius, vienas is ROSA (musu projekto) ofiso tualeto, kitas is statybu tualeto. Tas kur is statybu - geresnis, daugiau azoto. Sakiau, kad del to, kad per daug zmones ROSA ofise geria vandens, per skystas slapimas ju :).

darbo vieta
Rytoj tevas Dzonas ir indas Abeneser isvaziuoja i Dimeka (bet neilgam), tevas Martin isvaziuoja i Adis (keliems menesiams, tobulins savo amharu kalba, kad galetu misias Amhariskai vest), tai mus, vaikus, palieka vienus namuose. Todel, jei veiks internetas, galesiu ryt kalbet su jumis per yahoo :).

Čia ne aš viską suvalgiau
Siandien lyja! 2007.08.01
Ryte 6:50, kai turejau keltis, girdejau, kad vis dar smarkiai lija, tai nusprendziau siek tiek pratesti miega, valgyt pusrycius namie ir vaziuot i universiteta, kai nustos lyt. Taip pat pagalvojau, kad siandien vakare galesiu kepti pyraga, nes tikriausiai nei tevas Dzonas nei tevas Martinas niekur neisvaziavo :). Veliau paaiskejo, kad taip ir yra - tevas Dzonas net nebande vaziuot i pietus, o zmones, kurie turejo vaziuot i Adis, uz pusvalandzio kelio nuo cia apsisuko ir grizo, nes negalejo pervaziuot per tilta - upe buvo per aukstai pakilus. Vienas is tu zmoniu - italas - turi skrist namo, tikiuosi, kad ne rytoj, nes siandien jie niekur nebeisvaziuos. As zadu neuzilgo bandyt vaziuot i universiteta (lyg lietus rimsta), jei vaziuos mikriukai ir kelias nebus uztvindytas. Nes kad patekti i universiteta, reikia pervaziuot viena tilta. Siaip cia visada lyja smarkiai, bet dazniausiai trumpai ir nakti, dabar pimas kartas kai be perstojo lija kokias 6 valandas. Vietoj dulkiu ant kelio pasidaro molis ir tesla, vietoj grioveliu - upeliai, vietoj grioviu - upes. I universiteta nesuosi antrus batus ir kojines, nes nueiti 100 metru nuo kambario iki ofiso, kur dabar sedziu, nesuslapus nera taip paprasta. Gerai, kad turiu sketi (wise Europeans, kaip sako Mary, nes ji is Adis skecio net nepagalvojo atsivezt - juk cia lija tik nakti).

lyja
Ok, pabandysiu atsiust nuotraukas dar tas is senu laiku. Aciu visiems rasantiems ir siunciantiems nuotraukas - kai pasiguodziau, kad noriu pamatyt lietuvisku vaizdu, tai net Valdas, to nezinodamas, atsiunte baidariu zygio nuotraukas :)

Injera Soma restorane

kasytės

kambariokas - gyvena kitoje lovoje

No comments: