Wednesday, September 12, 2007

Milleniumas


Adis Abeba
Sveiki!
Su nauju tukstantmeciu :). Sianakt sutikom nauja tukstantmeti Etiopams, tik kad patys etiopai 12 nakties jau miegojo, tik 3 farendziai prie televizoriaus ziurejo koncerta ir valdzios kalbas. I miesta nejom, dauguma cia sutinka naujus metus su seima, o mieste prezidentai is visu kaimyniniu valstybiu, sustiprinta apsauga, snaiperiai ant stogu, eismo policija gatvese. Bet lyg viskas praejo ramiai. Aisku mileniumo sventimas truks visa savaite. Pvz siandien pirma nauju metu diena, tai kaip ir svente, turetu but balius, bet kadangi dauguma zmoniu treciadieniais pasnikauja, tai perkeltas avies valgymas ir sventimas i ketvirtadieni. Tie kurie nepasnikauja, sves siandien.
Mary nuejo i kirpykla ir issitiesino plaukus, atrodo kaip amerikone :). Cia madinga issitiesint plaukus - kaip pas mus susigarbanot svenciu proga.
Dar buvo ateje ryte vaikai dainuot ir prasyt pinigu ar kazko kito, kaip pas mus per uzgavenes. Daina vadinasi ‚lemlem‘, reiskia ‚zaluma‘ - per naujus metus, kurie ateina pasibaigus lietingam sezonui, viskas suzaliuoja. Todel per naujus metus ant zemes pribarsto zoles ir gelyciu, patiesia zalia kilima ir kavos gerimo ceremonija vykdoma ant to zalio kilimo.
Ok, vanduo tikriausiai susilo, eisiu praustis po kibiriniu dusu.
Iki!

tarnaitÄ— skrudina kavÄ…

No comments: