Wednesday, August 15, 2007

Gimtadienis


Gimtadienis
Sveiki! 2007-08-14
Keleta dienu nerasiau. Savaitgali praleidau ramiai ir tradiciskai, o pirmadieni buvom Helen (tos, kur man pina kasytes sekmadieniais) gimtadieny. Pakviete mus visus tris (mane, Davida ir Mary). Mary dar is vakaro paklausiau, ar mus vaisins injera, tai sake, kad ne, nes gimtadienis vakare, tai turbut valgysim sausainius ir saldainius. Bet gerai, kad pries einant pas Helen po darbo turejau laiko, ir be to, kad pasivaiksciojau po turgu, dar uzsukau i ‘Zebib snack and coffey’ kavine, kur radau keksu, bandeliu ir kitokiu gerybiu. Siaip jau seniai zinojau, kad ten galima Europietiskai pasmaguriauti, nes Kinfe ten eina pusryciauti, bet niekad nebandziau. O visai neblogai. Sultys kaip sultys - jos visur puikios, o kepiniai (kaip beje ir visa kavine) graziai atrodo. Kas keisciausia, kad sultys tiek aptriususioj kavinej kur kai palija labai sunku neissimozojus koju ir kelniu vaikscioti, tiek sitoj kavinej, kuri atrodytu kaip vidutine lietuviska kavine, kainuoja tiek pat.
Taigi, tesiu apie Helen - jai suejo 17, nors is isvaizdos turbut atrodo kaip mano bendraamze. Stalas buvo papuostas dirbtine kaledu eglute su mirksinciom lemputem, padeta popierine klauno kepure, o vaises, zinoma, injera :). Taip pat ir virtos bulves su morkom. Helen padovanojom sokoladu (nes ji juos labai megsta) ir papuosalu - pakabuka ir auskarus.
Siek tiek pabuvom, visa seima i mus paziurejo, pabendravom ir issiskirstem, o Helen dar liko laukti savo draugu. Praeita savaite radau kalna (is tikro jis visada ten buvo), i kuri galima uzbegti ir nubegti po darbo iki sutemstant. Tas kalnas man labai patiko, nes jis turi smailia virsunele, nuo kurios visos 4 (o gal begalybe) pusiu matosi. Ir siaip jis turi gera aura :). Ir dar viena privaluma turi - niekas neseka is paskos :) Keleta zmoniu pakeliui jei ir sutinku, tai jie tik pasidziaugia, kad as cia begu/einu ir tiek :). Labai smagus tie oromai (oromes), sutinka tave ir dziaugiasi (sako uuuu!, aaa! su paspygavimais) ir kazka kad sneka, kad sneka savo kalba, nzn kodel galvoja, kad as galeciau suprast, nes ju net vietiniai miestieciai nesupranta :). Kartais nori paspaust ranka. Siaip ta nuosirdu dziaugsma sutikus kita zmogu retai pamatysi Lietuvoj - daznas kaimietis su itarimu i viska ir visus zvelgia arba stebisi ir kitus keistuoliais (siek tiek durnais) laiko :) Beje, praeita syki, kai grizinejau is kalno, sutikau moteris su vaiku ir bezdzionele uz pavadelio (labai maza ir labai miela atrode, bet ranku artyn nekisau, nors ir norejosi paglostyti - ka as zinau, koks tos bezdziones protas ;). Bandziau issiaiskint, kam jos ta bezdzione turi, bet irgi nesupratau, ar jos ja naudoja fotografuotis su turistais ar siule man ja nufotografuot (bet tada neturejau fotoaparato).
Tai va tokios kol kas istorijos, laboratorijoj sia savaite vel turiu darbo, tai laikas greitai bega.
iki!
Dovile

Helen šeima

No comments: