Tuesday, June 26, 2007



Addis Ababa


Sveiki!
Atvykom sekmingai i Addis Abeba, prabangiai cia mus tas svedas pasitiko. Jis dirba kazkokioj "saugokit vaikus" organizacijoj, taituri visa nama su daug kambariu ir pan, tai jauciames labiau kaip svedijoj, nei kaip etiopijoj. su dzipu visur vezioja kol kas, ir dar jo bendradarbis etiopas ryt pades nueit i stoti ir surast kaip nuvaziuot i arba minch ir visa kita. Dabar atvaziavom pas ji i ofisa,kur yra greitas internetas. bent jau vidutiniskai greitas.
Dabar vaziuosim keistis pinigu, siaip pasizvalgyt po miesta. Negaliu atsiust nuotrauku, nes kazkaip fotoaparato kompas neatpazista, bet veliau, kai perkelsim i david'o kompa, gal atsiusiu. Siaip labai grazu, zalia, nes lietaus sezonas, kai leidomes su lektuvu tokios kalveles, lusneles, darzeliai :) o siaip tai afrika kaip afrika, panasiai ir isivaizdavau, vaiksto daug zmoniu po gatves, kai kurios gatves tokios kaip irkutske, kai kurios baisesnes :) lietaus sezonas aciu dievui nereiskia, kad lija istisai. nuo ryto dar nelijo (lijo nakti sake su zaibais), dabar lis antra valanda (kokiai valandai ar dviem).jie pasirodo ne tik kad kita kalendoriu turi (dabar 1999 m rugsejis),bet dar ir laika kitaip skaiciuoja (ryte 6 valanda skaitosi 11 gal,dar tiksliai nezinau).
Lektuve veme viena mergaite, tai nustebau, kad ja gyde koka kola. cia gal reklamos itaka, kad kokakola tinka visiems gyvenimo atvejams.. :)
Siaip skridosi neblogai su tom turku avialinijom, maitino skaniai, tik kad sudane stovejom ilgokai, kol ten bagazus atrusiavo, tai mazai miegot teko. nieko, siandien atsigriebsiu. kadangi turim po savo kambari, tai galesim miegot nuo sesiu vakaro, kai sutems :) ryt pirmadienis, eisim registruotis i ambasada, ieskot autobuso, o antradieni, jei toks bus, isvaziuosim i Arba Minch.
O siaip grazus tie Etiopai - tokie rudukai, ne juodukai, kaip dazniausia tenka matyt. ir ner taip kad visi vienodi atrodo. Aisku ziuresim, ar iseis atskirt, kai reiks pradet bendraut.

No comments: